afo.gr

ΜΕ 130 ΜΕΛΗ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: VENIAMO E SIAMO MOLTI

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ένας mini παροξυσμός θα μπορούσαμε να πούμε ότι επικρατεί μεταξύ των Μελών, με γενεσιουργό αιτία την επικείμενη μετάβαση στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου για (χμ) επαγγελματικούς λόγους, οι ...μεταβαίνοντες θα ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες αγροτοκτηνοτροφικές εξελίξεις στον τομέα μηχανημάτων και εργαλείων, με κυρίαρχο άξονα την έκθεση που γίνεται στην πόλη της γείτονος χώρας. 

Από την Πέμπτη που τα Μέλη έλαβαν το Ενημερωτικό Δελτίο, που αφορούσε την θεωρητική προσέγγιση του αριθμού συμμετοχών, οι παραλήπτες των ηλεκτρονικών απαντήσεων στο afo.gr ξαφνιάστηκαν τα μάλα, αφού η εκδήλωση ενδιαφέροντος ήταν πολύ μεγαλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων.

Βέβαια, σε κάθε ομαδική δράση, ειδικό επιτελείο επιστημόνων του afo.gr, αναλύει την ανταπόκριση και δεν "αποδέχεται" τις θεωρητικές απαντήσεις ως δεδομένες, αλλά εξάγει συμπεράσματα και μεταβάλει τους αριθμούς, με βασικό (αλλά όχι μοναδικό) άξονα την κουλτούρα και την ποιότητα σχέσης που έχουν τα Μέλη με την ηλεκτρονική τεχνολογία.

Γι αυτό και μέχρι σήμερα, σε κάθε ομαδική δράση οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι οι (θεωρητικοί) αριθμοί που (τους) δώσαμε ως προς το τελικό αποτέλεσμα, επαληθεύτηκαν σε απόλυτο βαθμό!

ΠΟΣΟΙ (ΘΑ) ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

Χωρίς άλλη θεωρητική προσέγγιση, ας προχωρήσουμε στο -προσωρινό- αποτέλεσμα των αναλύσεων, που αφορούν την αριθμητική προσέγγιση της συμμετοχής:

  • Στην Ιταλία, θα βρεθούν περίπου 130 εμπλεκόμενα Μέλη του Συνδέσμου.

Αυτός είναι ο αριθμός. Είναι ένας αριθμός σημαντικότατος, διότι απευθύνεται σε μια δεξαμενή ατόμων με συγκεκριμένη αρχή και τέλος (προς το παρών) και σε μια περίοδο όπου οι συλλογές συγκεκριμένων αγροτικών προϊόντων, είναι στο φόρτε τους.

Όμως, πάντα θα συμβαίνει αυτό στους αγρότες. Πάντα, κάτι θα "έχουμε" να μαζέψουμε από το χωράφι ή το μαντρί.

Αυτό είναι και μια απάντηση, σε αρκετούς φίλους (Μέλη) που καλοπροαίρετα μας επισήμαναν ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία αδυνατούν να είναι μαζί μας.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ

Η μαζική συμμετοχή, παρ' ότι φέρνει αρκετή "σπαζοκεφαλιά" στο οργανωτικό κομμάτι, εν τούτοις είναι ένα στοιχείο που μεγαλώνει τον Σύνδεσμο, αποδεικνύει για πολλοστή φορά την δυναμική του και βοηθά (για ευνόητους λόγους) στην διαβούλευση που θα γίνει στο Μπάρι με κατασκευαστές τρακτέρ και άλλων μηχανημάτων.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Η εβδομάδα που έρχεται, είναι μια εβδομάδα όπου οι ενδιαφερόμενοι για την εκδρομή θα πρέπει να ελέγχουν καθημερινά τα mail τους. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η συμμετοχή τους και θα διευκολυνθεί και η διοργάνωση.

Όπως πάντα, οι οδηγίες προς τα ενδιαφερόμενα Μέλη θα είναι απλοποιημένες και απόλυτα κατανοητές.

ΚΟΣΤΟΣ

Το minimum κόστος αναμένεται να είναι τα 290 €υρώ κατ' άτομο και ανεβαίνει κυρίως από τον τρόπο μετάβασης που θα επιλέξει το Μέλος. Δηλαδή, αν θα είναι σε καμπίνα, κατάστρωμα, αριθμημένη θέση κλπ.  Αυτή είναι η επιλογή (που θα γίνει από το κάθε Μέλος ξεχωριστά) που ανεβάζει το κόστος.

Στο αναφερόμενο ενδεικτικό κόστος, συμπεριλαμβάνονται: Μετάβαση/επιστροφή, διαμονή 4 βράδια, πούλμαν εντός Ιταλίας.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Σύμφωνα με τα (θεωρητικά) στοιχεία που λάβαμε, οι περιοχές που αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή, είναι:

Φθιώτιδα, Αχαΐα, Αιτωλ/νία, Λάρισα, Έβρος, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Κιλκίς, Λακωνία, Άρτα, Αργολίδα, Πέλλα, Θεσπρωτία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΑΜΑΣΛάβαμε ενδιαφέρον από συνολικά: 31 Νομούς!

ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ

Τουλάχιστον επτά (7) Μέλη που γνωρίζουμε για την συμμετοχή τους, έχουν γνώση της Ιταλικής γλώσσας και θα βοηθήσουν (όσους μιλάμε ...άλλες γλώσσες) την γενικότερη επικοινωνία.

Εις εξ' αυτών και ο ταμίας του Συνδέσμου κ. Γιώργος Ζιάμας, ο οποίος τελεταία ώρα πείστηκε για τη συμμετοχή του (για τους χρηστικούς λόγους που αναφέρουμε παραπάνω) και θα είναι μαζί μας.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η διοργάνωση μιας εκδρομής, θα μπορούσε να χαρακτηριστικεί απλοϊκά, ως μια "εύκολη υπόθεση", αφού "ένα" τουριστικό γραφείο θα μπορούσε να ...αναλάβει την δουλειά.

Όμως, στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για ένα εγχείρημα που έχει πολλές ιδιαιτερότητες:

  • Η γεωγραφική έκταση των συμμετεχόντων
  • Η συντεταγμένη (όπου απαιτείται) και η "ελεύθερη" (όπου χρειάζεται), παρουσία των συμμετεχόντων 
  • Η χρηστικότητα της παρουσίας μας στην Ιταλία και η συναναστροφή με αθρώπους που (ναι μεν) θέλουν να "πουλήσουν", ωστόσο θα "αντιμετωπίσουν" μια πλειάδα απόψεων, των "υποψήφιων" αγοραστών με κοινές συνισταμένες.

Αυτά, δεν θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν από κάποιο "ταξιδιωτικό γραφείο".

Γι αυτό, το συγκεκριμένο εγχείρημα -σίγουρα το πιο δύσκολο οργανωτικά μέχρι σήμερα- θα αποτελεί προίκα για το μέλλον του Συνδέσμου.

Και αυτό, αφορά και τα Μέλη που μπορούν να είναι μαζί μας αλλά και όλα τα υπόλοιπα...!

-