afo.gr

Switch to desktop

Γ. Πανάγος, μέρος 2: Ντεν έχω αυτοκίνητο καρντιά μου...

AGRONEWS

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ

Τα αγροτικά μπλόκα του 2008-2009 "γέννησαν" μια καινούργια κατάσταση στο αγροτικό κίνημα, το "περιβόητο" Πανελλαδικό.

Με πρωτοβουλία του (δικού μας) Δημήτρη Δημογιάννη και του Κιλάφα (Δομοκός) και στην πορεία με την συμμετοχή των Χρ. Γκόντια και Γιάννη Παναγή, το Πανελλαδικό, είχε μια περιοδική αλλά σταθερή παρουσία τα τελευταία 6 χρόνια στον αγροτικό χώρο.

Με αρκετή ανοργανωσιά και αρκετή θεωρία είναι αλήθεια, αλλά τουλάχιστον έδειξε ότι μπορεί να γίνει το εφαλτήριο δυναμικών κινητοποιήσεων. Παρά τα "τρωτά" σημεία του Πανελλαδικού, αυτό που διακρίνει κάποιος στην παρουσία των ατόμων που βρίσκονται "μπροστά", είναι η απουσία "δεύτερης σκέψης". Δηλαδή, μιλάμε για καθαρότητα προθέσεων.

Ο εκδότης της agrenda κ. Γιάννης Πανάγος, σε πολλές περιπτώσεις κατορθώνει και επιβάλει ή αποδομεί μέσω της δύναμης της ενημέρωσης (;), πρόσωπα και καταστάσεις.

Είναι προφανές από όσα θα δούμε παρακάτω, ότι το Πανελλαδικό ΔΕΝ είναι της αρεσκείας του μπάρμπα Γιάννη.

Στις 2 Αυγούστου 2015 στην αγροτική σύσκεψη που διοργάνωσε στην Κατερίνη το Πανελλαδικό (ρεπορτάζ του afo.gr εδώ), το agronews, αντί για προβληματισμούς ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΑΝΑΓΟΥαγροτών, "έβλεπε" ...χορηγίες. Όμως, αυτό ήταν πταίσμα, σε σχέση με δημοσιεύματα που θα έρχονταν, την ώρα των μπλόκων.

 

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ, ΣΕ ...ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Στις 15/2/2016 ο μπάρμπα Γιάννης, υπογράφει ένα ακόμη κατάπτυστο κείμενο, στοχοποιώντας τον Δημήτρη Δημογιάννη, βλέποντας παράλληλα και "διάσπαση του Πανελλαδικού", την ώρα που αβαντάρει μόνιμα τα άβουλα των Τεμπών, που προκάλεσαν -όπως ήταν αναμενόμενο- παναγροτικό κλαυσίγελο!

Χαρακτηρίζει τον Δημογιάννη ως ...."κομιστή" και αναφέρετε σε "μυστικές διαβουλεύσεις", την ώρα που ο Δημήτρης σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση, επισκεπτόταν το Πρωθυπουργικό Μέγαρο.

Σενάριο για "μυστικές διαβουλεύσεις" σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, μόνο το νοσηρό μυαλό του μπάρμπα Γιάννη θα μπορούσε να φανταστεί...!

 

ΝΤΕΝ ΕΧΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΡΝΤΙΑ ΜΟΥ...!

Είκοσι μέρες νωρίτερα, το μυαλό του Πανάγου, κατασκεύασε ένα ακόμη σενάριο σε βάρος του Πανελλαδικού, βάζοντας μέσα και λίγο ...Π.Σ.Α.Φ. (που το είχε απωθημένο):

ΜΑΛΑΚΙΕΣ"Οι αγρότες στα μπλόκα και οι άλλοι για δουλειές στου Μαξίμου".

Αυτό ...ονειρεύτηκε στις 26/1/2016 ο μπάρμπα Γιάννης και το έκανε θέμα στο agronews

Χωρίς τσίπα πάντα...! 

  • Ποιοι (υποτίθεται) ετοιμάζονταν να πάνε στον Πρωθυπουργό για ...δουλειές;

- Γκόντιας, Παναγής και Σπανούλης (σύμφωνα με τον μπάρμπα Γιάννη)

  • Ποιες ήταν οι δουλειές;    

- Τα ...φωτοβολταϊκά (σύμφωνα με τον μπάρμπα Γιάννη)

Εδώ όμως, ο Πανάγος, από τη σπουδή του να διαβάλλει συγκεκριμένα πρόσωπα, έπεσε σε μία ακόμα λούμπα (όπως το συνηθίζει):

Ο Γκόντιας ...δεν έχει φωτοβολταϊκό! Τι δουλειά είχε στις ...μπίζνες ρε Πανάγο;

  • Σπαράγγια, Βαμπάκια, Φωτοβολταϊκά, Πανελλαδικό, Τέμπη και ...βερύκοκα Μπεμπέκου, τα έκανε ένα τουρλουμπούκι ο μπάρμπα Γιάννης, για να "δέσει" τα ψέματά του. Είναι λογικό να χάσει τη μπάλα!


Στις 16 Φεβρουαρίου, "διαπιστώνει" υποχώρηση της Κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, αβαντάροντας το μπλόκο των Τεμπών που είχε ήδη εκδηλώσει "ενδιαφέρον" για επίσκεψη στον Πρωθυπουργό , ενώ (δεξιά) "βλέπει" καυγά στο Πανελλαδικό, λόγω ...Δημογιάννη!

Την ..."υποχώρηση" βέβαια που "είδε" ο Πανάγος για τους δικούς του λόγους, θα τη δουν στην τσέπη τους προσεχώς και οι αγρότες!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Οι ξεροί αριθμοί επίσης, δίνουν και μια ξεκάθαρη εικόνα, για τις προθέσεις του εκδότη της agrenda.

 

Κάτσαμε και μετρήσαμε μία προς μία, τις αναφορές που έκανε ο Πανάγος σε 5 πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στα μπλόκα (δες δεξιά).

 

Η έρευνα έγινε για την περίοδο αναρτήσεων από 1/1/2016  (τα μπλόκα στήθηκαν στις 20/1/2016) μέχρι 29/2/2016

  • Σιδερόπουλος: 24 φορές (Καμία δυσμενής ή επικριτική!)
  • Γκόντιας: 12 φορές (Οι 6 από αυτές, αφορούσαν αναπαραγωγή του θέματος με την ..δήθεν συνάντηση στο Μαξίμου!)
  • Σπανούλης: 9 φορές (Οι 5 από αυτές, αφορούσαν αναπαραγωγή του θέματος με την ..δήθεν συνάντηση στο Μαξίμου!)
  • Παναγής: 10 φορές (Οι 5 από αυτές, αφορούσαν αναπαραγωγή του θέματος με την ..δήθεν συνάντηση στο Μαξίμου!)
  • Δημογιάννης: 3 φορές (Όλες αφορούσαν αναπαραγωγή του θέματος με τις δήθεν "μυστικές διαβουλεύσεις" με το Μαξίμου!)

Είναι φανερό μόνο και μόνο από τη συχνότητα αναφορών αλλά και τον θεματικό προσανατολισμό του κάθε κειμένου, το ποιον αβαντάρει ο μπάρμπα Γιάννης (από την καλή του την καρδιά ...προφανώς) και ποιούς θέλει να ...θάψει επικοινωνιακά.

Αυτά ακριβώς τα παιγνίδια, έκανε επι δεκαετίες ο μπάρμπα Γιάννης. Αυτά ακριβώς τα παιγνίδια, πληρώθηκαν ακριβά από τους αγρότες.

Γι αυτά τα παιγνίδια, δεν μίλησε ποτέ κανένας αγρότης, κανένας μπλοκατζής, κανένας παράγοντας.

Ή μάλλον -για να μην αδικούμε- μιλούν στην πιάτσα: Στα καφενεία, στα ουζερί... Εκεί, που όλα είναι ανέξοδα και αναποτελεσματικά.

Και τα μπλόκα ...κύκλους κάνουν. Θωρώντας το ξεροκόματο που θα τους πετάξει η κάθε Κυβέρνηση, για να ακούσουμε στο τέλος το γραφικό:

  • Αποχωρούμε από τα μπλόκα με ...ψηλά το κεφάλι!

Εσείς, μπορεί να αποχωρήσατε με ..."ψηλά το κεφάλι".

Ο Πανάγος, πως λέτε να ...αποχώρησε από τα μπλόκα;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣAGRENDA